K I M O - S O F T

A 36/2016. (IX. 27.) NGM rendelettel módosított 9/2016. (III.25.) NGM rendelet értelmében 2017.01.01-től a pénztárgép használatra kötelezettek köre jelentősen kibővül. A jogszabályok lehetővé teszik, hogy ha egy vállalkozó/vállalkozás ügyfeleinek minden szolgáltatásról illetve áruértékesítésről számlát állít ki, akkor nem kell pénztárgépet használnia!

Nem kell megvennie a szoftvert sem – félévente fizetett bérleti díj megfizetése ellenében üzemeltetheti, mely kevesebb mint a pénztárgép üzemeltetési költsége!

A pénztárgép teljes mértékben nélkülözhető, ha Ön minden egyes eladásról számlát állít ki a vevő részére. Ez az állítás tevékenységtől függetlenül mindenkire vonatkozik. A számla kiállításával tehát elkerülhető a nyugta kiállítása és mivel nem kell nyugtát adnia, így online pénztárgépet sem kell használnia.

A fenti elmélet tökéletesen megállja a helyét és 100%-ig legális, a NAV által is elfogadott megoldás, hiszen, ha minden eladásról számlát állít ki, azzal semmilyen szabályt nem sérthet, nem csal.

KiMo-Soft Kft