fbpx
Loading...
Uncategorized

Így kell a KiMo számlázó programot bejelenteni a NAV-nak

Itt a menete, hogy a KiMo-Soft számlázó programot hogyan kell bejelenteni a NAV-nak:

Külön átmeneti szabály vonatkozik a 2014. október 1. előtt beszerzett, de ezt követően még használatban levő számlázó programokra is, valamint a saját fejlesztésű programokra, illetve igénybevett online számlázó programokra, amelyek adatait 2014. november 15-éig kell az adózónak bejelenteni.

A SZÁMLÁZÓ nyomtatvány önmagában egyszerűnek mondható. A Főlapon a kötelezett adatait és aláírását, vagy meghatalmazását, ellenjegyzését kell megadni, a számlázó program és/vagy online számlázó rendszer kitöltött blokkjainak, lapjainak számát a program automatikusan számolja. A tartalmi kitöltést szolgáló SZÁMLÁZÓ-01 pedig 2 részből áll: az egyik a számlázó programra, míg a másik az online számlázási rendszerekre vonatkozik, mindegyiken belül külön blokk tartalmazza a használatba vétel és a használatból való kivonás bejelentését. Ezen kívül külön kód szolgál a saját fejlesztés jelzésére.

A számlázó programoknál meg kell adni a számlázó program nevét, azonosítóját, a programfejlesztő nevét – és ha van, az adószámát –, valamint az értékesítő, forgalmazó, vagy rendelkezésre bocsátó nevét, adószámát, illetve a program beszerzés és használat kezdetének időpontját. Ha több fejlesztő is van, akkor a számlázó program dokumentációjában elsődlegesen megjelölt fejlesztőt kell feltüntetni.

A SZAMLAZO nyomtatvány elektronikus úton az ügyfélkapun keresztül, illetőleg papír alapon nyújtható be az állami adóhatóságnak.
A NAV honlapról (www.nav.gov.hu) letölthető bármely nyomtatvány számítógépen való kitöltésének előfeltétele, hogy az ÁNYK-AbevJava (Általános Nyomtatványkitöltő) keretprogram az Ön gépére telepítve legyen, ezért fontos, hogy a letöltést ezzel a lépéssel kezdje. A keretprogram elérési útvonala az alábbi linken található: http://nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok
A keretprogram sikeres letöltését követően ugyanezen az elérési útvonalon érheti el a szükséges nyomtatványt (pl. SZAMLAZO). A nyomtatványkitöltő programját a Java WebStart feliratra kattintva tudja letölteni, kitöltési útmutatóját pedig az aktív súgó Java Webstart címszó alatt.

A SZAMLAZO adatlap internetes kitöltő-ellenőrző programja és a hozzá tartozó kitöltési útmutató letölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjáról (http://www.nav.gov.hu -> Letöltések -> Nyomtatványkitöltő programok -> Egyszerű keresés/Összetett keresés, illetve az alábbi linkre kattintva: http://nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok ).

Kitöltött minta:

Page2
Minta
Scroll Up